Födda och väntade valpar

Välkomna till vår sida med födda och väntade kullar! Klicka på kennelnamnet för att komma till kullens annonssida.

Förklaring:
nh – nakenhane
nt – nakentik
ph – puffhane
pt – pufftik

KategoriKennel/UppfödareFödda/väntasAntal valpar
FöddaWildeers2024-03-021 ph, 1 nt
FöddaAv Da Mia Cuccia2024-01-301 ph, 1 nh, 1 pt, 1 nt
FöddaRubysence2023-12-051 ph, 1 pt
FöddaIda Roim2023-11-064 ph, 3 nt, 1 pt

Goda råd till valp/hundköpare

Chinese Crested Club vill givetvis att du som valpköpare/hundköpare ska få ett fint liv med din nya hund. För att allt ska gå så bra som möjligt, tänk gärna på detta:

  • Köp bara valp som är registrerad i Svenska kennelklubben (SKK), som vid leverans är minst 8 veckor och som har ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än en vecka. Valpen ska också vara Id-märkt och vaccinerad. Vid köpet ska SKK:s köpeavtal användas. Det kan vara bra att valpen är försäkrad för dolda fel.
  • Om du köper valp från en av de uppfödare som står på vår uppfödarlista så innebär det att uppfödaren har förbundit sig att följa rasklubbens avelsrekomendationer.
  • Om föräldradjuren är utställda så visar det ofta på att hundarna fungerar i utställningsmiljö. Det ger en uppfattning om deras mentalitet och även om deras rastypiskhet. Även BPH-resultat och meriter/resultat i olika hundsporter kan ge dig en bild av föräldradjurens karaktär.
  • Ställ frågor. En seriös uppfödare kommer att ställa många frågor till dig och svarar gärna på de frågor du har.
  • Be uppfödaren om att få träffa mamman till valparna.
  • När du köper en hund får du en nära vän som kommer vara en del av din familj för många år framåt. Att du kan känna dig trygg i ditt hundköp är därför extra viktigt!

Fler goda råd finns hos SKK!

Scroll to top