Omplaceringar

Sally och Lillie söker nytt hem.

Sally är en vit och brun nakenhund med hög behåringsgrad, fem år gammal. Lillie är en svart och vit puff, elva år gammal.

  • De bor i hus och är vana vid att ha ytor att röra sig på. De är också vana vid att kunna gå ute på tomten, som vi har hägnat in. De bor med två katter och är kompisar med dem. Katter ute däremot är inga kompisar :)
  • I sin nuvarande miljö är de vana vid att vara ensamma på dagarna, med lite passning för lunchrastning.
  • Sally är en försiktig general och mammig
  • Lillie är tuffare och den som har befälet. Lillie slog vakt runt Sally när hon var valp, och även om Sally inte behöver vaktas i dag så är det tydligt vem som bestämmer över övriga husdjur.
  • Båda har gått lydnadskurser, men det är några år sedan och det behöver dammas av som allt som har fått några år på nacken. Sally har gått agility och tycker det är roligt.
  • Lillie är med ålderns rätt mer och mer för lite kortare promenader. Sally däremot har mycket spring i benen och är fortfarande valpig i sitt sätt att vara.

Sally och Lillie behöver ett nytt hem eftersom livet har förändrats på ett sätt som inte gynnar dem. De får inte den stimulans de behöver, och livets förändringar gör att det inte blir mycket tid över till dem. De förtjänar något bättre helt enkelt.

Det är en fördel om du bor i hus, och har tillgång till att vara ute. Det är bra om ni är hemma den första tiden så att framförallt Sally i lugn och ro hinner vänja sig vid det nya. Det ideala är om ni finns i närheten av Uppsala så att vi kan skola in hundarna under en period.

Kanske att en flytt kan vara aktuell till sommaren när de flesta tar ut sin sommarsemester.

Hör av dig om du tycker att det här låter bra och om du känner att du kan erbjuda damerna ett bra hem!

Ni kan även läsa om vovvarna på Hundfrämjandet.

Ingrid Wahlgren

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

0703662414